Cursussen

Cursussen

WorkWire biedt cursussen aan op het gebied van huisvestingstrategie en werkconcepten. Alles komt aan bod: van het definiëren van ambities en doelstellingen tot aan de vertaling daarvan naar een implementeerbaar concept. Daarmee koppelen wij de theorie aan de praktijk. Wat ons cursusaanbod uniek maakt is dat de deelnemers concreet aan de slag gaan met de uitdagingen van hun eigen huisvestingsproject.

Cursus

Service design binnen de werkomgeving

Service Design Thinking staat vol in de belangstelling. Gedreven door veranderingen waarbij beleving, innovatie en klantgerichtheid steeds belangrijker zijn geworden, ontdekken steeds meer organisaties de kracht van de klant centraal stellen. Het zijn niet langer alleen de marketeers, grote merken of retailers. Juist door het in samenhang en gebruikersgericht ontwikkelen van voorzieningen en diensten weet Service Design Thinking de inzet vanuit meerdere organisatie-afdelingen aan elkaar te verbinden.
Lees verder
Trainingsprogramma Workplace Nudging

Trainingsprogramma Workplace Nudging

“Verandering is de enige constante” een vaak gehoorde uitspraak die zijn weerslag ook kent in de fysieke werkomgeving. Veel veranderingen in onze werkomgeving worden ingegeven door externe ontwikkelingen. Ontwikkelingen in de technologie hebben er bijvoorbeeld voor gezorgd dat wij overal kunnen werken en niet meer gebonden zijn aan één dezelfde werkplek. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat moderne organisaties een kantoor nodig hebben waar medewerkers naast bureauwerkzaamheden ook elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken.
Lees verder
Cursus: van huisvestingsbehoefte naar indelingsplan

Van huisvestingsbehoefte naar indelingsplan

Veranderingen in de fysieke werkomgeving zorgen binnen een organisatie vaak voor veel dynamiek. Uitgebreide rapporten over toegepaste concepten en formatieaantallen vinden vaak geen aansluiting binnen de organisatie waardoor onduidelijkheden kunnen ontstaan. WorkWire heeft een methodiek ontwikkeld waarmee complexe huisvestingsvraagstukken visueel begrijpelijk te maken zijn voor alle stakeholders binnen een project.
Lees verder
Leiderschap in een veranderende omgeving

Leiderschap in een veranderende omgeving

Een nieuwe manier van werken brengt veranderingen en daarmee onzekerheden met zich mee. Bestaande, vertrouwde, patronen en rituelen worden doorbroken. En waarom?! Dat is de vraag die medewerkers zichzelf en hun leidinggevenden vaak stellen. Een veranderende omgeving vraagt dan ook om leiderschap. In het coachen en ondersteunen van medewerkers. Maar vooral ook in het overtuigen en motiveren van medewerkers.
Lees verder

Let’s go nudge!

Positieve stimulatie van gedragsverandering door intelligent inzetten van fysieke en virtuele werkomgeving.
Lees verder
werkplekstrategie en huisvestings-concepten

Huisvestingstrategie en werkplekconcepten

Samen met docente Esther Roelofs loopt u gedurende de training door het stappenplan “Werkplekstrategie: van programma naar project”. Aan het eind van de dag heeft u een vertaling gemaakt van de doelstellingen zoals geformuleerd in de strategie van een organisatie naar concrete werkplekprincipes binnen het huisvestigingsconcept dat daar bij hoort.
Lees verder