Module 1 – De basis,
Module 2 – De verdieping,
Module 3 – Praktijk & proeve van bekwaamheid
augustus 22, 2019 12:00 pm
MODULE 1 –DE BASIS
In deze module leer je alle ins en outs van de FWR. Wat de FWR beoogt en hoe de FWR werkt. Om de FWR goed te snappen, gaan we ook dieper in op de principes van Activiteitgericht Werken, het werkplekconcept dat aan de FWR ten grondslag ligt. En hoe omgegaan kan worden met verschillende werkprocessen en werkvormen. Hoe past bijvoorbeeld agile binnen de FWR (of niet)? Na afloop van deze module ben je in staat een behoefte inventarisatie uit te voeren en te vertalen in een ruimtelijk-functioneel programma van uitgangspunten dat compliant is aan de kaders en normen van de FWR.
Een greep uit de onderwerpen die tijdens deze module aan bod komen:
- Werkplekconcepten
- TPAW in vogelvlucht
- Introductie op de FWR
- FWR en het Rijkskantoor
- Het Rijkshuisvestingsstelsel
- Kwalitatieve en kwantitatieve kaders van de FWR
- De bouwstenen van de FWR
MODULE 2 –DE VERDIEPING
Na kennis opgedaan te hebben over de basis van de FWR gaan we in module 2 dieper in op hoe je deze kennis in praktijk kunt brengen. Hoe toets je of een ruimtelijk-functioneel programma van uitgangspunten voldoet aan de huisvestingsbehoefte van een gebruiker? En als je zelf mee kan denken over de ideale inrichting van jouw FWR-werkomgeving, hoe zie deze er dan uit? Etc.
Ook nemen wij jou mee in de processen, rollen, verantwoordelijkheden én belangen die voor komen in de Masterplannen en de bijbehorende projecten. Bij Rijkshuisvesting zijn veel spelers betrokken: DGOO, het RVB, een GO en de CDV, om er een paar te noemen. En natuurlijk de gebruiker zelf. Die wordt nog wel eens vergeten. Door beter te begrijpen wat meespeelt in masterplanprojecten, wordt het makkelijker op zoek te gaan naar de gemene deler en het creëren van meerwaarde in die projecten.
Een greep uit de onderwerpen die tijdens deze module aan bod komen:
- Ontwerp jouweigen FWR-plattegrond
- Masterplannen en masterplanprojecten
- Rollen en verantwoordelijkheden in masterplanprojecten
- Het proces van een masterplanproject
- Gebruikersparticipatie: communicatie en verandermanagement
Module 3 – Praktijk & proeve van bekwaamheid
In deze module brengen we de FWR in praktijk. Deze dag hebben we gastsprekers vanuit DGOO, RVB en CDV. Zij vertellen ons meer over hun werkveld, visie en ambities. En maken dit via praktijkvoorbeelden concreet. Een mooie gelegenheid ook om met elkaar in debat te gaan over de FWR en de beste aanpak om tot succesvolle huisvestingsprojecten te komen. We zijn deze dag te gast in een Rijkskantoor. De gastheer leidt ons rond in het Rijkskantoor en neemt ons mee in hun project, ervaringen en leerpunten. Daarnaast gaan we als groep zelf aan de slag met een aantal cases die vanuit deelnemers zelf zijn aangedragen. Dit doen we interactief, samen met de andere deelnemers.
Aan het eind van deze module volgt een proeve van bekwaamheid. Waarmee jij je na het behalen van het certificaat ‘FWR deskundige’ mag noemen.
Ter voorbereiding op de proeve van bekwaamheid moeten deelnemers rekening houden met een aanvullende studiebelasting van 20 tot 40 uur (afhankelijk van voorkennis en ervaring).
MODULE 1 –DE BASIS In deze module leer je alle ins en outs van de FWR. Wat de…