Een doordacht engagement programma maakt medewerkers tijdig bewust zijn van de nieuwe manier van werken, de veranderingen die het met zich meebrengt, maar bovenal de nieuwe mogelijkheden en kansen die het biedt. Door medewerkers voor te bereiden, ontstaat commitment en enthousiasme. Na ingebruikname van de nieuwe werkomgeving vervallen medewerkers niet terug in ‘oud gedrag’, waardoor de potentie van het nieuwe werkplekconcept beter wordt benut.

Om engagement te creëren, ontwikkelen onze consultants samen met opdrachtgevers – meestal vertegenwoordigers vanuit HR en (interne) communicatie – een routekaart engagement. Deze routekaart bestaat uit een programma van informatieve, ludieke en interactieve activiteiten en communicatiemomenten om management en medewerkers mee te nemen naar de nieuwe werkomgeving en nieuwe manier van werken; altijd toegespitst op de specifieke (verander)opgave van een opdrachtgever en vanuit onze methodische aanpak en brede kennis en expertise in engagement trajecten in de werkomgeving.

Benieuwd hoe we met engagement de effectiviteit van uw (nieuwe) werkomgeving kunnen verhogen? Neem contact op met office@workwire.nl of onze consultant Sheila Zautsen via sheila@workwire.nl.