VRAAGSTELLING
In het centrum van Dordrecht, aan de Spuiboulevard, verrijst het Huis van Stad en Regio; een nieuw onderkomen voor verschillende publieke organisaties zoals de gemeente Dordrecht, de bibliotheek, Dordrecht Marketing, de politie en het Ingenieursbureau Drechtsteden. Via een prijsvraag is het ontwerp van het Deense architectenbureau Schmidt Hammer Lassen gekozen als winnend ontwerp voor het Huis van Stad en Regio. Een architectonisch interessant ontwerp door de markante vorm en vele vides in het gebouw.

RESULTAAT
In de voorbereidingsfase is door de partners een programma van eisen opgesteld.  Met deze eisen is de architect aan de slag gegaan om het bouwkundig ontwerp verder uit te werken. Dit resulteerde eind 2021 in een voorlopig bouwkundig ontwerp. WorkWire is door het projectteam gevraagd om voor het onderdeel werken & vergaderen een analyse uit te voeren van het bouwkundig ontwerp en de partners te adviseren. Een belangrijke uitkomst van deze analyse was dat de werkomgeving in het ontwerp onvoldoende aansluit op de behoeften vanuit de toekomstige manier van werken, maar ook dat het initiële programma van eisen mede door de recente pandemie en opkomst van het ‘Hybride Werken’ achterhaald was.

Vanuit de rol als adviseur en trekker van de werkgroep werken & vergaderen heeft WorkWire een nieuw werkplekconcept ontwikkeld, vertaald in een conceptueel indelingsontwerp. Samen met de werkgroep en architecten van Schmidt Hammer Lassen wordt het concept verder uitgewerkt in het bouwkundig ontwerp en interieurontwerp.

KEYWORDS
Hybride Werken, conceptontwikkeling, conceptueel ontwerp

Meer weten? Neem gerust contact op met Marco Verhoef